مکلف به پرورش و تزریق تفکر غدیر تا قیامت هستیم/اعلام برنامههای دهه امامت در استان
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛به نقل از آناج،عید غدیر خم، یعنی روز ۱۸ ذیالحجه روزی است که رسول اکرم (ص)، امام علی (ع) را به جانشینی خود به مردم معرفی کرد، روزی که رسالت نبی الله(ص) تکمیل شد؛ مگر نه آنکه خداوند خطاب به آخبرین پیامبر الهی فرموده: “آن چه از طرف خدا فرستاده شده، به مردم ابلاغ کن و اگر ابلاغ نکنی، رسالت خود را تکمیل نکردهای” اینک ایام سعید عید غدیر در پیش است و شهر برای جشنی بزرگ مهیا میگردد.
در راستای تبین برنامهها و اهداف بنیاد غدیر به سراغ مسئول هماهنگ کننده بنیاد بین المللی غدیر استان آذربایجانشرقی، حجتالاسلام و المسلمین حسین علیی رفتهایم.
آناج: در خصوص بنیاد بینالمللی غدیر بفرمایید:
دیدگاههای بنیاد بین المللی غدیر برای پیشبرد اهدافی همچون حفظ شعائر و نماد غدیر به عنوان شعائر اسلام ناب که بیشترین تبلور آن در دهه امامت و ولایت میباشد بنا گردیده است، بدین معنی که برنامههای دهه امامت و ولایت از جهت تعظیم شعائر اسلام ناب محمدی حائز اهمیت است. فعالیتهای این بنیاد مختص به دهه غدیر نیست بلکه در تمامی طول سال برنامههای مهم، بنیادین و زیر ساختی از جمله کارگاههای غدیرشناسی یا همایشهای مهم بین المللی برگزار میکند.
بنیاد در چند بُعد مشغول به فعالیت است من جمله تربیت مربیان غدیر که بیشتر در محیطهای علمی و آکادمیک مشغول فعالیت هستند که بخشی از وظایف این طیف تولید محتوا جهت بهرهمندی عموم به ویژه در فضاهای مجازی است.
در این دهه نیز بنیاد به عنوان موتور محرک در تمام دستگاههای استان در مورد موضوع ولایت، امامت و غدیر سازمان دهنده برنامهها در این موضوع برای سایر دستگاهها میباشد.
لازم به ذکر است آیت الله صدیقی متولی بنیادبین المللی غدیر هستند و این بنیاد در تمامی استانها نمایندگی دارد. در استان آذربایجانشرقی نیز ریاست بنیاد بین المللی غدیر بر عهده حضرت حجت الاسلام والمسلمین آل هاشم نماینده ولی فقیه در استان و دبیر شورا نیز حجتالاسلام والمسلمین کاملیفر میباشند.
آناج: روش و تصمیمات این بنیاد نسبت به مقابله و جریانسازی در برابر شبهات ایجاد شده در مورد غدیر و ولایت به ویژه در فضای مجازی چیست؟
با استناد به منابع معتبر شیعی و اهل سنت که در آنها دلایل محکم و واضحی نسبت به وقوع غدیر موجود است، بنیاد اقدام به گردآوری منابع نموده و در استناد، از کتب اهل تسنن (کتابهای منتشر شده کشورهای عربی) استفاده کرده است که هیچ شبههای در بین نباشد. در خصوص قائلین اهل تسنن به واقعه غدیر همین بس که قاطبهی اهل تسنن به غدیر معترف هستند و حتی بر مبنای سخن ابن تیمیه بنیانگذار تفکر وهابیت هر کس به حدیث غدیر ایمان نداشته باشد کافر است.
در فضای مجازی نیز سایت غدیر و کانال تلگرامی و اینستاگرامی راه اندازی شده است . ما نیاز داریم تا در فضای مجازی بیشتر سرمایه گذاری نماییم تا بتوانیم فرهنگسازی غنی تری داشته باشیم.در قرآن نیز مضمون غدیر تصریح شده است. خداوند متعال خود در این باب سرمایهگذاری نموده و ما مکلف به پرورش آن و تزریق تفکر غدیر هستیم.
آناج: در خصوص برنامههای دهه امامت و ولایت در استان بفرمایید.
شعار امسال بنیاد فرازی از خطبه غدیر است، رسول اکرم (ص) میفرمایند:« فَلْیُبَلِّغِ الْحاضِرُ الْغائِبَ وَ الْوالِدُ الْوَلَدَ اِلى یَوْمِ الْقِیامَةِ» یعنی هر حاضری به غائب و هر والدی به فرزندان تا روز قیامت پیام غدیر را ابلاغ کند، که در این راستا شعار امسال ما برای فرهنگ سازی غدیر در تمامی ابعاد میباشد.
در خصوص برنامههای در نظر گرفته شده نیز نخست اینکه با معرفی چندین کارشناس به صدا و سیما در طول دهه امامت برنامه هایی در این راستا خواهیم داشت.
از برنامههای مهم اجرایی در این دهه توسط بنیاد میتوان به بازسازی واقعه غدیر در تبریز و شهرستانهای مرند، اهر و سراب به صورت هنر نمایی و شبیه خوانی اشاره کرد که در سالهای گذشته نیز انجام شده و بازخورد خوبی داشته است.
با انجام هماهنگی با سازمان تبلیغات در مساجد فعال تبریز در طول دهه برنامههایی تدارک دیده شده است. مراسمات شب شعر در برخی شهرستانها و تبریز با هماهنگی اداره ارشاد، برنامههای ویژه ارگانهای مختلف، غبار روبی مزار شهدا، برنامههای قرآنی با موضوع آیات ولایت، استفاده از ظرفیت راهیان نور و اردوهای جهادی که در این دهه تبیین شعار در آنها صورت پذیرد، ویزیت رایگان برخی مراکز درمانی سپاه در دهه ولایت، برگزاری مسابقات ورزشی تحت عنوان جام غدیر، دیدار با خانوادههای شهدای سادات، هماهنگی با اداره اوقاف جهت حضور تعدادی از مصتبصرین (اهل تسننی که به مکتب شیعه گرویدهاند) در برخی از برنامهها، ارسال مُبّلغ به مناطق مختلف از جمله روستاها، آذین بندی شهر و نصب بیلبوردها در سطح شهر و بنرها در مساجد در نظر گرفته شده است.
ازدیگر برنامههای مهم بحث اطعام میباشد؛ بر اساس روایت هر کس در این روز مومنی را اطعام کند برابر با ثواب اطعام صد هزار پیامبر است که در در باب این موضوع فقط ۲۳ عنوان اطعام در قالب کمیته امداد برنامه ریزی شده است، پاتوقهای فرهنگی در راستای جشنها و مراسمات ویژه غدیر انجام کارهای قابل توجه از جمله تهیه جهزیه را در دست اقدام خواهند داشت.
نشریهای درباب غدیر توسط بنیاد در حال تهیه و چاپ میباشد، طراحی پوسترهایی با محوریت شعار غدیر و ابلاغ به بسج شهرداریها برای تهیه و نصب بنر در سطح شهر به منظور تبین شعار دهه نیز از جمله فعالیتها و برنامه ریزیهای بنیاد غدیر در دهه امامت است.
در آینده و بعد از دهه امامت نیز بنیاد برنامههای شاخصی در خصوص اشاعه و تبیین فرهنگ غدیر دارد که از جمله آنها همایش علامه امینی صاحب کتاب الغدیر است که توسط دانشگاه فرهنگیان با نظارت بنیاد برگزار خواهد شد و همچنین تشکیل کارگاههای غدیر شناسی با دعوت از اساتید از خود بنیاد، جشنواره خوشنویسی و تئاترهای خیابانی اجرا خواهد شد.
با تدبیر نماینده ولی فقیه در استان با حضور در شورای فرهنگ عمومی استان و تبیین اهداف بنیاد و تصریح پیام غدیر با عنوان ولایت مداری، برای مسئولین پرداختیم، چرا که پیام غدیر پیش از مردم برای مسئولان است. در خصوص المان های شهری نیز هماهنگی های لازم انجام گرفته تا در ورودی شهر المانهای مربوطه در این دهه اجرا شود.
انتهای پیام/