وزنهبرداری که هیچگاه رکوردش شکسته نشد
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از بلاغ، درحالی که مردم مازندران خود را برای برگزاری جشن شب یلدا آماده میکردند، خبر فوت منوچهر برومند قهرمان مازندرانی وزنهبرداری جهان، این استان را در بهت فرو برد.
منوچهر برومند المپین مازندرانی و قهرمان جهان و بازیهای آسیایی که سابقه مربیگری تیم ملی و ریاست فدراسیون وزنهبرداری را در کارنامه داشت، در ۸۳ سالگی دارفانی را وداع گفت.
رئیس پیشین فدراسیون وزنهبرداری که مدتی با بیماری دست به گریبان بود، پنجم دی ماه ۱۳۱۳ در شهر بابلسر چشم به جهان گشود.
وی سابقه دو دوره حضور در المپیک (۱۹۶۰ رم و ۱۹۶۴ توکیو) را دارد. برومند بین سالهای ۱۹۵۸ تا ۱۹۶۵ به پنج قهرمانی متوالی در مسابقات جهانی رسید.
مسعود سلطانیفر وزیر ورزش و جوانان یکی از نخستین مسئولانی بود که درگذشت منوچهر برومند، تسلیت گفت.
وی با انتشار پیامی اظهار کرد:« خبر درگذشت منوچهر برومند پیشکسوت و قهرمان اسبق وزنهبرداری ایران موجب تاثر و تالم شد. در عیادتی که چندی قبل از این قهرمان ارزنده کشورمان داشتم همان صلابت و ایستادگی دوران قهرمانی در نگاه و رفتار او مشهود بود. اینجانب ضمن عرض تسلیت به جامعه ورزش کشور و خانواده محترم برومند، برای این عزیز از دست رفته غفران الهی خواستارم. روحشان شاد و یادشان گرامی باد.»
اسماعیل پهلوان رئیس اداره ورزش و جوانان بابلسر نیز با انتشار پیامی، گفت:« درگذشت استاد منوچهر برومند پیشکسوت ارزنده و بزرگ وزنهبرداری ایران و رئیس اسبق فدراسیون وزنهبرداری که سالها به ورزش این کشور خدمت کرد و نهایت سعی و کوشش خود را در راه اعتلای ورزش وزنهبرداری استان مازندران، ایران و جهان نمود، دل وزنهبرداری، مربیان، پیشکسوتان و زحمتکشان این رشته را داغدار کرد. این ضایعه را به خانواده محترم آن مرحوم و جامعه بزرگ ورزش شهرستان بابلسر تسلیت عرض مینمایم.»
وزنهبرداری که هیچگاه رکوردش شکسته نشد
منوچهر برومند ورزش را از سنین نوجوانی آغاز کرد و در دوران دبیرستان در رشته والیبال به فعالیت پرداخت. با وزنهبرداری در باشگاه خزر آشنا شد و سپس در تهران در باشگاه فردوسی خیلی سریع پیشرفت کرد.
در سال ۱۳۳۶ (۱۹۵۷) در مسابقات وزنهبرداری قهرمانی جهان در تهران، ذخیره رهنوردی در ۹۰ کیلوگرم بود و دوسال بعد عضو ثابت تیم ملی شد که تا سال ۱۳۴۶ این افتخار را داشت.
در رقابتهای جهانی ۱۹۶۱ در وین در ۹۰ کیلوگرم قهرمان یک ضرب جهان شد و در مجموع در مکان چهارم قرار گرفت.
برومند نخستین وزنهبردار آسیا بود که از مرز ۵۰۰ کیلوگرم در سه حرکت گذشت، رکوردی که هیچگاه شکسته نشد.
در بازیهای المپیک ۱۹۶۴ توکیو، برومند با ثبت رکورد ۴۶۵ کیلوگرم رکوردهای ایران و آسیا را فروریخت و در مکان دوازدهم المپیک قرارگرفت و مدال قهرمانی آسیا را بر سینه زد.
برومند در حالی که بسیار قدرتمند بود و چهره شاخص وزنهبرداری آسیا در دسته فوق سنگین به شمار میرفت به علت کوتهفکری مسئولان وقت ورزش کشور از حضور در المپیک ۱۹۶۸ بازماند تا در کارنامه پر بار خود مدال المپیک را نداشته باشد.
منوچهر برومند در بازیهای آسیایی ۱۹۶۶ بانکوک در دسته سنگین وزن شرکت کرد و با حد نصاب ۴۹۰ کیلوگرم که ۲۵ کیلوگرم بیش از رکوردش در المپیک توکیو بود، به مدال طلا دست یافت.
پس از پایان دوران قهرمانی، برومند سالها به عنوان مربی، رئیس فدارسیون و … به وزنه برداری ایران خدمت کرد تا یکی از جاودانههای تاریخ وزنهبرداری ایران باشد.
انتهای پیام/